Terri – med småländska Alfing i ryggen

Datum: 22 februari 2019

Terri – med småländska Alfing i ryggen

Snabba beslut och korta ledtider. Moderna maskiner och hög kompetens. Partnerskapet mellan Terri och Alfing får produktionen att blomstra.

Terri har gjort sig känt för att tillverka små och smidiga skogsmaskiner. Företaget ingår i Alfingkoncernen och efter förvärvet av Transpo Konstruktion har Alfing numera cirka 130 anställda och en ungefärlig årsomsättning om 200 miljoner kronor. Företaget håller till i Älmhult, Småland, och konstruerar, tillverkar, behandlar och lagerhåller produkter i främst plåt och rör, med stort fokus på optimering och utveckling.

Tack vare att Terri har egen produktion är det alltid kort tid mellan idé och färdig maskin. Ett exempel på det är redskapsbäraren Terri 3020B Band Aid+, som från första skiss bara tog två månader att utveckla och sätta ihop. Maskinen är utrustad med den senaste tekniken och har många användningsområden. Den tar sig fram i alla typer av terränger och lämpar sig extra bra på marker med dålig bärighet. Det kan vara vid skogsbrand, efter stora skyfall, stormar eller på marker som är utmanande av andra skäl.

Oavsett om det handlar om smidiga skogsmaskiner eller avancerade plåtdetaljer levererar företaget alltid produkter av högsta kvalitet, tillverkade i Småland.