Det här är Terri

Terris historia har sin början när Valmet byggde sin första prototyp i finska Helsingfors. År 1972 stod den klar och lanserades – en bandgående dragare som närmast såg ut som en förvuxen snöskoter.
Sedan dess har det hänt en hel del. Terri har blivit svenskt, börjat tillverka hjulgående maskiner och fått funktioner och egenskaper som du normalt bara hittar hos tillverkarna av de största maskinerna.

Terri är en del av Alfing i Älmhult, som ägs av investeringsbolaget Inev. År 2021 släpptes Terri 3, en ny generation skogsmaskin, som både skördare, skotare och kombi. Det är maskiner utvecklade för det professionella skogsbruket med en mängd förbättringar, alla med komfort och produktivitet i fokus.
Bland annat har den en ny, kraftfull Cat-motor, 24 volts elsystem, större tank och förbättrad kylkapacitet. Men den största uppdateringen är Terri AWS som säkerställer en optimal dragkraft på samtliga åtta hjul i alla terränger. Vill du läsa mer om Terri 3 hittar du all information, bilder och specifikationer här.

Vill du veta mer om Terri och våra maskiner kan du höra av dig till våra säljare.