Maskinbyte ledde till mer jobb

Datum: 20 oktober 2019

Maskinbyte ledde till mer jobb

Ökad produktion, fler spännande uppdrag och nöjdare kunder. Tänk vad mycket ett maskinbyte kan göra.
– Vi har fått mer att göra och har samtidigt kunnat höja kvaliteten på arbetet, säger Daniel Jacobsson.

I början av året gick det att läsa om Drängsereds Skogskonsult i Terris nyhetsbrev. Då hade företaget precis bytt sina gamla skogsmaskiner till nya, fräscha från Terri. Planen från början var att köpa en skotare – men det blev en skördare också.
– Sedan dess har det gått fantastiskt bra. Vi blir nöjdare och nöjdare med maskinerna ju längre tiden går. Dessutom har vår produktion ökat, och det är otroligt kul, säger Daniel Jacobsson.

Även kunder och markägare har märkt en ökad kvalitet på företagets arbete.
– Alla är nöjda och belåtna. Många uppdrag i sommar har varit i mossar och på våta marker där ingen annan har kunnat köra. Men det har inte varit några som helst problem för oss och våra nya maskiner, säger Daniel.
– Det är klart, kommer du in på de markerna med en skördare som väger 15–20 ton, då är det svårt. Men för vår del har det inte varit några bekymmer alls.

Rollfördelningen i familjeföretaget är solklar. Daniel skördar, medan pappa Helge kör bakom med skotaren.
– Så har det varit från början. Jag har försökt få pappa att skifta, men han har aldrig velat. Men jag ska inte klaga, jag tycker att det är roligast att köra skördare.

Vad är planen för framtiden?
– Vi har lite grejer på gång. Nu tittar vi på att anställa. Det har varit så intensivt den senaste tiden och det ser ut att hålla i sig framöver. Jag och pappa vill fortsätta hålla i gång maskinerna och behöver avlastning, säger Daniel.