Terri 3HW

Ultimata skördaren för beståndsgående gallring

Arbetar du beståndsgående och har som krav att skogen ska vara lättillgänglig? Då finns bara ett alternativ – Terri 3HW. När förutsättningarna är som tuffast vet du att maskinen arbetar som bäst.

Ingen mark är för svår för Terri 3HW. Boggin fram ger dig en arbetsplats som närmast kan jämföras med de större maskinerna. Lägg där till en dragkraft och bärighet i världsklass, oavsett markunderlag och förutsättningar.

Hytten är behaglig, ljus och väl tilltagen med knappar och joystick utformade för att göra det enkelt för dig. Maskinen utrustas med Mowi P40 eller Mowi P40T, som båda är nivellerande med låg kranpelare. Det ger en förstklassig räckvidd, från 6,2 till 7,5 meter.

Utmärkt komfort med hög markfrigång

Skördaren har en enormt hög markfrigång på 0,7 meter. Det innebär att du har en maskin med framkomlighet i absolut toppklass.

Tack vare det kraftiga midjelåset upplevs maskinen som utomordentligt stabil. Som ägare till maskinen kan du dessutom välja olika paket för ökad komfort och produktivitet.

Motorn, en Cat 3,6 på 55,4kW, uppfyller givetvis de högt ställda miljökraven. Maskinen har en tankvolym på 100 liter, vilket gör att den klarar av många timmars arbete. Dessutom är den utrustad med ett styr- och hydraulsystem från Danfoss, vilket garanterar prestanda och driftsäkerhet i toppklass.

Oavsett terräng möjliggör Terris konstruktion en minimal miljöpåverkan, oavsett om du väljer Terri på band eller hjul. Läs mer om Terri 3 här.

Tekniska data

Motor
CAT 3,6

Effekt
55,4 kW vid 2200 rpm

Vridmoment
318 Nm vid 1400 rpm

Kraftöverföring
Helhydrostat, tre hastigheter

Max hastighet
15-18 km/h

Hydraulsystem
Sauer Danfoss

Styrsystem
+1 Sauer Danfoss

Hydraultank
120 l

Hydraulpump
100 l/1000 rpm

Kylsystem
Vätskekyld

Elsystem
24V, generator 100A

Bredd fram
2,05 meter

Bredd bak
2,05 meter

Totallängd
5,8 meter

Höjd
3,10 alt. 3,18 meter

Markfrigång
0,7 meter

Vikt
7400 kg

Kran skotare
Mowi P40 (6,2m)
Mowi P40T (7,5m)

Aggregat
LogMax 928

Vikt
407 kg

Fällningsdiameter
42 cm

Hjulmotor
2 st 365cc

Kvistknivar
4 st

Max arbetstryck
210 bar

Sågsvärd
48 cm

Dragkraft
14,9 kN

Matningshastighet
3,1 m/s

Dator
LogMate 510

Ja, det går bra. Du kan välja mellan såväl band som slirskydd. Du hittar alla alternativ här.

Terri Automatic Wheel System (AWS) är en helautomatisk lösning som säkerställer optimal dragförmåga oavsett terräng. Systemet ersätter den klassiska diffspärren och är mer distinkt och ger mer effekt ut i varje hjul jämfört med tidigare teknik. Innovationen är en av 20 nyheter på den nya maskinen Terri 3.

Terris maskiner passar särskilt bra för första- och andragallring samt för körning på känsliga marker.

Terri 3 har 20 nyheter jämfört med sin föregångare. Det är uppdateringar i såväl hytt som i design och under huven. Terri AWS, ett nytt ventilationspaket, starkare motor och ett 24 volts elsystem är några av uppdateringarna. Alla nyheter och innovationer hittar du här.

Terri 3 är den tredje generationens Terrimaskin.
C: combi/kombi
F: forwarder/skotare
H: harvester/skördare
W: wheel/hjul
T: tracks/band

Det innebär således att Terri 3 FW är en hjulgående skotare och att Terri 3 CT är en bandgående kombimaskin.

Terris maskiner tillverkas i den egna fabriken i småländska Älmhult. Terri är en del av Alfingkoncernen, som konstruerar, tillverkar, behandlar och lagerhåller produkter i främst plåt och rör. Det innebär att det alltid är kort tid mellan idé och färdig maskin. Alfing har ungefär 130 anställda och en årsomsättning på drygt 200 miljoner kronor.

Du köper din maskin genom någon av Terris säljare. Tar du kontakt med dem får du hjälp att hitta en lösning som passar just dig när det gäller såväl maskin som utrustning och finansiering.

När du väljer Terri har du stora möjligheter att sätta din egen prägel på maskinen. I vår produktkatalog har vi samlat en mängd tillval som du kan få monterade och installerade, oavsett vilken typ av Terrimaskin du väljer.