Terri 3FW

En skotare för krävande terräng

Terri 3FW är i stort sett ostoppbar. Den räds inte för något underlag och tar sig smidigt fram på ytor som få andra maskiner klarar av. Den gör det tack vare ett lågt marktryck vilket innebär att den är perfekt för arbeten även på de mest känsliga markerna.

Precis som alla Terri-maskiner är skotaren smidig och lättmanövrerad. Vi vet att det underlättar arbetet avsevärt. Oavsett underlag kan du vara säker på ett bra slutresultat. Skulle det behövas ytterligare bärighet eller dragkraft går det självklart att banda hjulen. Dessutom förstärks smidigheten betydligt tack vare variabel hjulbas och att den bakre banken är skjutbar.

Våra skotare stöps inte i samma form. Det är dina arbetsbehov som styr hur den färdiga maskinen ska se ut. Kranen väljer du naturligtvis efter hur just din arbetsvardag ser ut och du har ett flertal olika längder och typer att välja mellan.

Som förare är det väldigt viktigt att ha en tydlig överblick för att kunna se vad som händer utanför hytten. Det har vi tagit fasta på och konstruerat en hytt med garanterat bra sikt åt alla håll.

Som förare kan du räkna med hyttkomfort som heter duga. Med förfinad arbetsmiljö, som går att likna vid de större skogsmaskinerna, är reglage, paletter med joystick och övrig utrustning anpassade för att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. På köpet får du en främre boggi som minimerar stötar och slag i hytten och som därmed bidrar till en mycket bra förarkomfort.

Utmärkt komfort med hög markfrigång

Markfrigången på 0,7 meter gör framkomligheten i skogen makalöst bra. Dessutom är maskinen utrustad med förvaring i världsklass och har ett utökat tillbehörspaket.

Tack vare det kraftiga midjelåset upplevs maskinen väldigt stabil på samtliga underlag. Hytten är anpassad efter alla, stor som liten, och upplevs som väl tilltagen, ljus och rymlig, med flera förfinade detaljer.

Den starka motorn, en Cat 3,6 på 55,4 kW, uppfyller självklart de högt ställda miljökraven och med en rejäl tankvolym på 100 liter kan du räkna med flera timmars arbete innan det är dags för påfyllning.

Dessutom är motorn utrustad med ett styr- och hydraulsystem från Danfoss, en garanti för prestanda och driftsäkerhet i absoluta toppklass.

Oavsett terräng möjliggör Terris konstruktion en minimal miljöpåverkan, oavsett om du väljer Terri på band eller hjul. Läs mer om Terri 3 här.

Tekniska data

Motor
CAT 3,6

Effekt
55,4 kW vid 2200 rpm

Vridmoment
318 Nm vid 1400 rpm

Kraftöverföring
Helhydrostat, tre hastigheter

Max hastighet
15-18 km/h

Hydraulsystem
Sauer Danfoss

Styrsystem
+1 Sauer Danfoss

Hydraultank
120 l

Hydraulpump
100 l/1000 rpm

Kylsystem
Vätskekyld

Elsystem
24V, generator 100A

Bredd fram
2,05 meter

Bredd bak
2,05 meter

Höjd
3,10  alt. 3,18 meter

Totallängd
6-6,7 meter

Markfrigång
0,7 meter

Hjul dim fram
500/50-17

Hjul dim bak
500/50-17

Vikt
från 6100 kg

Kran
Mowi P30 (5,7m)
Mowi P30 T (6,7m)
Mowi P40 (6,2m)
Mowi P40 T (7,5m)
Cranab FC 45 (6,1m)

Lastarea
2,45 m2

Ja, det går bra. Du kan välja mellan såväl band som slirskydd. Du hittar alla alternativ här.

Terri Automatic Wheel System (AWS) är en helautomatisk lösning som säkerställer optimal dragförmåga oavsett terräng. Systemet ersätter den klassiska diffspärren och är mer distinkt och ger mer effekt ut i varje hjul jämfört med tidigare teknik. Innovationen är en av 20 nyheter på den nya maskinen Terri 3.

Terris maskiner passar särskilt bra för första- och andragallring samt för körning på känsliga marker.

Terri 3 har 20 nyheter jämfört med sin föregångare. Det är uppdateringar i såväl hytt som i design och under huven. Terri AWS, ett nytt ventilationspaket, starkare motor och ett 24 volts elsystem är några av uppdateringarna. Alla nyheter och innovationer hittar du här.

Terri 3 är den tredje generationens Terrimaskin.
C: combi/kombi
F: forwarder/skotare
H: harvester/skördare
W: wheel/hjul
T: tracks/band

Det innebär således att Terri 3 FW är en hjulgående skotare och att Terri 3 CT är en bandgående kombimaskin.

Terris maskiner tillverkas i den egna fabriken i småländska Älmhult. Terri är en del av Alfingkoncernen, som konstruerar, tillverkar, behandlar och lagerhåller produkter i främst plåt och rör. Det innebär att det alltid är kort tid mellan idé och färdig maskin. Alfing har ungefär 130 anställda och en årsomsättning på drygt 200 miljoner kronor.

Du köper din maskin genom någon av Terris säljare. Tar du kontakt med dem får du hjälp att hitta en lösning som passar just dig när det gäller såväl maskin som utrustning och finansiering.

När du väljer Terri har du stora möjligheter att sätta din egen prägel på maskinen. I vår produktkatalog har vi samlat en mängd tillval som du kan få monterade och installerade, oavsett vilken typ av Terrimaskin du väljer.