Terri 3FT

Det givna valet för svåråtkomlig mark

Där få andra maskiner tar sig fram – så går det att beskriva Terri 3FT. Tack vare det låga marktrycket klarar skotaren av att utföra arbete på de mest känsliga markerna.

Trots sin ringa bredd på 1,90 meter har skotaren en lastarea på två kvadratmeter. Du ges möjligheten att välja kran efter dina behov, till maskinen passar ett flertal olika längder och typer.

Terri 3FT har en smidighet som förstärks tack vare att hjulbasen är variabel och att den bakre banken är skjutbar. Sikten från hytten är i en klass för sig. Som förare har du god överblick över hela maskinens arbetsområde. Den främre trippelboggin minimerar dessutom stötar och slag i hytten och bidrar till en mycket bra förarkomfort.

Oavsett terräng möjliggör Terris konstruktion en minimal miljöpåverkan, oavsett om du väljer Terri på band eller hjul. Läs mer om Terri 3 här.

Som kund väljer du – vi har alternativen.

Tekniska data

Motor
CAT 3,6

Effekt
55,4 kW vid 2200 rpm

Vridmoment
318 Nm vid 1400 rpm

Kraftöverföring
Helhydrostat, 2 hastigheter

Max hastighet
ca. 11 km/h

Hydraulsystem
Sauer Danfoss

Styrsystem
+1 Sauer Danfoss

Hydraultank
120 l

Hydraulpump
100 l/1000 rpm

Kylsystem
Vätskekyld

Elsystem
24V, generator 100A

Bredd fram
1,9 meter

Bredd bak
1,9 meter

Längd
6-6,7 meter

Höjd med kran
2,9 meter

Markfrigång
0,4 meter

Bandbredd
0,49 meter

Vikt
från 5800 kg

Kran skotare
Mowi P30 (5,7m)
Mowi P30 T (6,7m)
Mowi P40 (6,2m)

Lastarea
2,0 m2

Terris maskiner passar särskilt bra för första- och andragallring samt för körning på känsliga marker.

Terri 3 har 20 nyheter jämfört med sin föregångare. Det är uppdateringar i såväl hytt som i design och under huven. Terri AWS, ett nytt ventilationspaket, starkare motor och ett 24 volts elsystem är några av uppdateringarna. Alla nyheter och innovationer hittar du här.

Terri 3 är den tredje generationens Terrimaskin.
C: combi/kombi
F: forwarder/skotare
H: harvester/skördare
W: wheel/hjul
T: tracks/band

Det innebär således att Terri 3 FW är en hjulgående skotare och att Terri 3 CT är en bandgående kombimaskin.

Terris maskiner tillverkas i den egna fabriken i småländska Älmhult. Terri är en del av Alfingkoncernen, som konstruerar, tillverkar, behandlar och lagerhåller produkter i främst plåt och rör. Det innebär att det alltid är kort tid mellan idé och färdig maskin. Alfing har ungefär 130 anställda och en årsomsättning på drygt 200 miljoner kronor.

Du köper din maskin genom någon av Terris säljare. Tar du kontakt med dem får du hjälp att hitta en lösning som passar just dig när det gäller såväl maskin som utrustning och finansiering.

När du väljer Terri har du stora möjligheter att sätta din egen prägel på maskinen. I vår produktkatalog har vi samlat en mängd tillval som du kan få monterade och installerade, oavsett vilken typ av Terrimaskin du väljer.