Terri 3CT

Ett smidigt kraftpaket som definierar mångsidighet

Två maskiner i en. Med en Terri 3CT får du både en skotare och en skördare i samma maskin, vilket sparar dig pengar. Precis som alla Terri-maskiner är denna kombimaskin smidig att hantera på alla typer av marker.

Maskinen har en utmärkt lastarea med en motvikt på 1 800 kg vilket ger en stabilitet utöver det vanliga. Smidigheten förstärks tack vare att hjulbasen är variabel och att den bakre banken är skjutbar.

På bara 15 minuter monterar du om maskinen från skördare till skotare och vice versa – perfekt för dig som har behov av båda maskintyperna. Det erkända aggregatet från LogMax är både smidigt och lätt, väl utformat för mindre maskiner och medför en prestanda i en klass för sig.

Som kund väljer du – vi har alternativen.

Utmärkt komfort med lågt marktryck

Terri 3CT upplevs som utomordentligt stabil tack vare det kraftiga midjelåset. Stor som liten upplever du vår hytt som väl tilltagen, ljus och rymlig. Som kund kan du dessutom välja olika paket för ökad komfort och produktivitet.

Motorn, en Cat 3,6 på 55,4kW, uppfyller givetvis de högt ställda miljökraven. Maskinen har en tankvolym på 100 liter, vilket gör att den klarar av många timmars arbete. Dessutom är den utrustad med ett styr- och hydraulsystem från Danfoss, vilket garanterar prestanda och driftsäkerhet i toppklass.

Oavsett terräng möjliggör Terris konstruktion en minimal miljöpåverkan, oavsett om du väljer Terri på band eller hjul. Läs mer om Terri 3 här.

Tekniska data

Motor
CAT 3,6

Effekt
55,4 kW vid 2200 rpm

Vridmoment
318 Nm vid 1400 rpm

Kraftöverföring
Helhydrostat, 2 hastigheter

Max hastighet
ca. 11 km/h

Hydraulsystem
Sauer Danfoss

Styrsystem
+1 Sauer Danfoss

Hydraultank
120 l

Hydraulpump
100 l/1000 rpm

Kylsystem
Vätskekyld

Elsystem
24V, generator 100A

Bredd fram
1,9 meter

Bredd bak
1,9 meter

Längd
6-6,7 meter

Höjd med kran
2,9 meter

Markfrigång
0,4 meter

Bandbredd
0,49 meter

Vikt
7700 kg

Kran kombi
Mowi P40 (6,2m)

Lastarea
2,0 m2

Aggregat
LogMax 928

Vikt
407 kg

Fällningsdiameter
42 cm

Matningsmotor
2 st

Kvistknivar
4 st

Max arbetstryck
210 bar

Sågsvärd
48 cm

Dragkraft
14,9 kN

Matningshastighet
3,1 m/s

Dator
LogMate 510

Terris maskiner passar särskilt bra för första- och andragallring samt för körning på känsliga marker.

Terri 3 har 20 nyheter jämfört med sin föregångare. Det är uppdateringar i såväl hytt som i design och under huven. Terri AWS, ett nytt ventilationspaket, starkare motor och ett 24 volts elsystem är några av uppdateringarna. Alla nyheter och innovationer hittar du här.

Terri 3 är den tredje generationens Terrimaskin.
C: combi/kombi
F: forwarder/skotare
H: harvester/skördare
W: wheel/hjul
T: tracks/band

Det innebär således att Terri 3 FW är en hjulgående skotare och att Terri 3 CT är en bandgående kombimaskin.

Terris maskiner tillverkas i den egna fabriken i småländska Älmhult. Terri är en del av Alfingkoncernen, som konstruerar, tillverkar, behandlar och lagerhåller produkter i främst plåt och rör. Det innebär att det alltid är kort tid mellan idé och färdig maskin. Alfing har ungefär 130 anställda och en årsomsättning på drygt 200 miljoner kronor.

Du köper din maskin genom någon av Terris säljare. Tar du kontakt med dem får du hjälp att hitta en lösning som passar just dig när det gäller såväl maskin som utrustning och finansiering.

När du väljer Terri har du stora möjligheter att sätta din egen prägel på maskinen. I vår produktkatalog har vi samlat en mängd tillval som du kan få monterade och installerade, oavsett vilken typ av Terrimaskin du väljer.