Vi summerar året som gått

Datum: 18 december 2018

Terris 2018: ”Det bästa året hittills”

Så var det dags igen!
Jul och nyår står för dörren och maskinerna får lite välförtjänt vila. På Terri ser vi tillbaka på ett starkt 2018 och blickar fram mot ett spännande 2019.

Bara dagar innan jul såg Terri till att delar av Hallandsskogarna blir röda under 2019 – ett perfekt slut på ett riktigt bra år. Dessutom levererades en kombimaskin till Lettland i somras. Mer om det längre ned i brevet!

Men vi tar det från början.
Efter att den första hjulgående Terrimaskinen – Terri 34c 8wd Skotare – sett dagens ljus under 2017 lanserades såväl kombin som skördaren i våras. Det innebar att företagets skogsmaskinprogram på hjul blev komplett.
Det dröjde sedan inte lång tid innan redskapsbäraren Terri 3020B Band Aid+ började konstrueras och utvecklas.
– Vi haltade i våras då det var mycket som behövde utvecklas. Efter alla tester har avslutningen på året varit en succé. Det är nu det har slagit ut ordentligt. Faktum är att vi går mot det bästa året hittills, säger Hans Johansson, vd.
– Efter Alfings förvärv av Transpo Konstruktion, en av de största förändringarna i företagets historia, har vi nu en produktionsyta på 20 000 kvadratmeter, 130 anställda och ett omsättningsmål på 200 miljoner kronor. Tack vare att Terri är en del av en så stor produktionsapparat har vi korta ledtider på kundspecifika maskiner. Något vi är väldigt stolta över.

Under året har närvaron, både i skogarna och på sociala plattformar, ökat. Med det också intresset för Terri och deras skogsmaskiner.
– Det är något som vi märker av väldigt tydligt. Inte minst i sociala medier där vi har fått massvis med nya följare, säger Pontus Wallden, säljare.

Efter ett starkt 2018 är målsättningen och siktet inställt på ett ännu bättre 2019.
– Vi har ett par stora mässor att se fram emot under året. Dessutom kommer vi också att satsa på en turné i mellersta Sverige och arbetet med Band Aid+ fortsätter, säger Pontus.
– Vi växlar upp ytterligare. Det är en sak som är säker!

Vi önskar er alla en Terri Christmas!