Terri släpper ny maskin!

Datum: 29 april 2021

Skogsmaskinstillverkaren Terri släpper nytt. Den nya 3-serien är byggd för dig som har maskinen som arbetsplats och har höga krav på komfort, effektivitet och tillförlitlighet.
– Bland alla nyheter vill jag slå ett extra slag för Terri AWS. En helautomatisk lösning som säkerställer optimal dragförmåga oavsett terräng. Där är vi unika i branschen, säger Hans Johansson.

Senast Terri släppte en maskinuppdatering var i samband med Elmia Wood 2017. Då rullade skogsmaskinerna för första gången på hjul. I maj 2021 är det dags för ännu en ny generation skogsmaskiner – Terri 3. Maskinserien kommer som skotare, skördare och kombi.
– Det är maskiner för det professionella skogsbruket, utvecklad med den
senaste tekniken. Terri 3 är vår bästa maskin någonsin, säger Hans Johansson.

Jämfört med sin föregångare har Terri 3 totalt 20 större innovationer och nyheter. Ny motor, 24 volts elsystem, större dieseltank och den uppdaterade mjukvaran i datorn är några av de nya lösningarna och systemen i maskinen. Men överst på nyhetslistan är innovation Terri AWS.
– Terri Automatic Wheel System ersätter den klassiska diffspärren och ger
föraren en mängd mervärden. Funktionen, att hjulet med bäst grepp får mer kraft, är densamma. Men här sker det helautomatiskt, vilket gör att föraren inte själv behöver avgöra om eller när den ska kopplas in, säger Hans Johansson.

Fördelarna med Terri AWS märks framför allt i brant terräng och där marken har dålig bärighet. Det innebär att Terrimaskinerna, som sedan tidigare har gjort sig kända för att klara svåra marker väldigt bra, nu blir ännu bättre.
– Det är en helautomatisk lösning som säkerställer optimal dragförmåga oavsett terräng. Jämfört med tidigare teknik är Terri AWS mer distinkt och ger mer effekt ut i varje hjul.

Siffran 3 i serien står för den tredje generationens skogsmaskiner från Terri. Här har även utseendet fått sig en uppdatering.
– Tack vare att hela maskinen tillverkas på plats i vår egen fabrik har vi
kunnat satsa på en helt ny design. Hytten är lika stor och luftig som tidigare, men har en uppdaterad förarmiljö som ger en rad förbättringar.

I samband med att Terri 3 släpps ändras modellbeteckningarna på maskinerna. Beteckningarna består av Terri 3 med två efterföljande bokstäver som beskriver vilken typ av maskinen det är. C, F och H Står för combi/kombi, forwarder/skotare och harvester/skördare. W och T står för wheel/hjul och track/band. Vår nya hjulgående skördare kommer exempelvis att betecknas som Terri 3HW.

Vill du veta mer om maskinen och dess uppdateringar?  Kontakta våra säljare.

Terri 3 – 20 nyheter