Jonathan Strid, Strategisk inköpare på Terri.

Terri fortsätter att förstärka – Jonathan Strid är ny strategisk inköpare

Datum: 13 januari 2023

Nu blir Terri än mer effektivt och framåtsträvande på inköpssidan.
Sedan den 1 december är personalstaben nämligen förstärkt med 34-årige Jonathan Strid i rollen som strategisk inköpare.
– Satsningen som Terri gör ser verkligen ljus och spännande ut, säger Jonathan.

Det är med bred kunskap och erfarenhet som Jonathan tar plats i vårt team. På hans cv finns såväl mekanikerarbete inom industrin som arbete med både inköp och försäljning. Senast på Älmhultsbaserade vävmaskinsföretaget Texo.
– Terris smidiga maskiner ligger helt rätt i tiden, så när rollen som strategisk inköpare dök upp nappade jag direkt, säger Jonathan.
– Jag har själv ett stort skogs- och naturintresse och trä blir en alltmer efterfrågad produkt inom olika tillverkningsprocesser, exempelvis kläder och bränsle.

Jonathan är stationerad på huvudkontoret i Älmhult, men kommer i sin roll även att vara ute på resande fot och besöka både leverantörer och mässor.
– Jag tror på den personliga och sociala kontakten, aspekter som är väldigt viktiga i ett fungerande och långsiktigt samarbete. Jag har redan träffat flera av våra leverantörer och ser fram emot att få bygga upp fler bra relationer.

Beskriv din roll som strategisk inköpare?
– I huvudsak handlar det om att arbeta med våra leverantörer långsiktigt, att hitta rätt leveranser till rätt produkt, och därmed arbeta för en ökad effektivisering och ett smart upplägg. Att sy ihop våra samarbeten och därmed trygga framtiden.
– Det kommer att krävas många timmar och mycket kontakter, men det ser jag som viktigast i min roll.

Jonathan har ett gediget intresse för skogen och sedan fem år tillbaka har familjen en egen skogsfastighet.
– Det är egentligen mitt intresse för produkten, träet, som har tagit mig till Terri. Att ha ett eget skogsintresse och sedan få möjligheten att vara med på den satsning som Terri gör just nu med ny fabrik, robusta maskiner, utveckling… sådana möjligheter kommer inte så ofta, säger Jonathan.

Är du fullärd på Terris maskiner än?
– Jag har ju bara arbetat här sedan den 1 december, men jag har läst på så mycket jag har kunnat hemma och även varit med i monteringen.
– Det är mycket att sätta sig in i, men jag vill verkligen lära mig vad jag ska jobba med och veta allt om maskinen, såväl skruva som köra. 

Jonathan Strid

Ålder: 34.
Familj: Frun Jonna och två barn.
Intressen: ”Sedan fem år har vi en egen skogsfastighet, så det blir mycket ute i skog och natur. Dessutom är jakt ett stort intresse. Och att jobba.”