Efter 60 år i skogen – nu har Göran hittat rätt

Datum: 22 december 2020

Efter 60 år i skogen – nu har Göran hittat rätt

En veckas provkörning – sedan var det inget snack. Göran Bengtsson hade hittat sin skogsmaskin. I november blev hjulkombin hans och nu, en dryg månad senare, ger han sin bild av hur den är att köra.
– Det är något helt annat än vad jag är van vid, säger Göran, som har hunnit fylla 84 år.

Det Göran inte kan om skogsbruk, det är heller inte värt att veta. Skogen har varit hans arbetsplats sedan 1960-talet, men det var först 2020 som han upptäckte alla fördelar med Terris röda maskiner när han slog till på en hjulkombi.
– Den är otroligt smidig och lätt att köra. Det enda jag inte har riktig koll på än är datorn. Men det kommer allteftersom, säger han.

Genom åren har han arbetat såväl på hemmaplan som i sina kunders skogar. Den nya maskinen kommer däremot bara att köras på sonen Torbjörns gård i Åbogen, utanför Älmhult.
– Egentligen är det min son som äger både gård och maskin. Jag är bara förare och plockar lite gallring, säger Göran och berättar om fördelarna med att bo så nära Terrifabriken:
– Det är det fina i kråksången. Skulle det vara något är det bara att köra ned maskinen. Det är lyxigt att ha tillverkaren så nära till hands.

Vad gillar du bäst med maskinen?
– Skördaraggregatet, utan tvekan. Det är helt fantastiskt. Jag har kört med processor innan och det var inte alltid lätt bland krokiga björkar. Maskinen går hur fint som helst.