Alfings nya fabrikslokal står redo

Datum: 30 juni 2023

Efter ett års intensivt arbete med planering och byggnation står nu Alfings nya moderna fabrikslokal på Lillsjöns industriområde redo för inflyttningen. Under varumärket Terri tillverkar Alfing i Älmhult gallringsmaskiner för ett skonsamt skogsbruk. Den ökande efterfrågan på maskiner som är utvecklade för ett långsiktigt och hållbart skogsbruk har gjort att Alfing väljer att investera i ökad tillverkningskapacitet.

Vi känner att vi ligger rätt i tiden med våra skonsamma skogsmaskiner och därför väljer vi att bygga nytt i Älmhult säger Alfings VD Claes Göran Claesson. Vi kommer att inviga vår nya byggnad på 3 200 kvadratmeter fördelat på lager, monteringshall och kontor i juni och det kommer att göra att vi kan möta den ökade efterfrågan på ett väldigt bra sätt fortsätter han.

Terrimaskinernas historia startade hos tillverkaren Valmet i Finland i början på 70 talet och har genom olika ägarkonstellationer slutligen hamnat hos Alfing i Älmhult där ett omfattande utvecklingsarbete av produkten har gjorts. Idag säljs Terrimaskinerna till professionella skogsentreprenörer och skogsägare i hela Sverige.

Ett ökat intresse märks även från utlandet. Vi får nu förfrågningar ifrån i stort sett hela världen säger Arne Isaksson som ansvarar för försäljningen av Terri. En bra produkt i kombination med en växande medvetenhet om hur viktigt det är att vårda och sköta skogen på ett korrekt sätt har säkert bidragit till vår framgång förklarar han.