Världsvane Lennart bytte cockpit mot Terrihytt

Datum: 09 januari 2020

Lennart Malmgren har sett världens alla hörn. Men sedan i höstas får han nu se den ur ett annat perspektiv – genom fönsterrutan på sin nya Terrimaskin.
    – Det är positivt rakt igenom. En väldigt trevlig maskin, säger han.


Det skulle egentligen krävas flera böcker för att göra Lennart Malmgrens liv rättvisa. Men vi ger det ett försök.

Nitton år gammal och precis färdig med lumpen packade Lennart väskorna och åkte på FN-tjänst. Sedan följde många, långa år utomlands – över hela jorden.
– Jag köpte en enkelbiljett till Nya Zeeland och jobbade med lite allt möjligt. På den tiden fick man ta det som fanns. Jag fortsatte norrut till Asien och vidare till USA och Alaska. Där blev jag kvar ett tag innan jag bestämde mig för att köpa en motorcykel och köra ned mot Sydamerika, säger Lennart Malmgren.
– Det blev också en vända i Afrika där jag bland annat besteg Kilimanjaro.

Mellan olika jobb i Alaska tog han sig tid att ta pilotcertifikat. Det utnyttjade han efter äventyret i Afrika och flög såväl frakt- som charterflygplan med bas på olika platser.
Efter ett cancerbesked drogs pilotpapperna in. Det gav honom möjlighet att satsa mer på skogen.
– Jag är i princip född och uppväxt i skogen där jag alltid har varit med och hjälpt till. Mitt första riktiga jobb var dessutom manuellarbete med motorsåg.

För ungefär en månad sedan investerade han i en kombi på hjul. Det är den enda Terrimaskinen i området, vilket innebär att den också kommer att fungera som ett visningsexemplar.
– I dag har den gått 60 timmar, så jag kan inte ge ett slutligt betyg än. Men den känns som en väldigt bra arbetsplats, den är tyst, fin och skön att köra. Hittills är det positivt rakt igenom. En väldigt trevlig maskin, säger Lennart.

 
Tips för dig med jaktintresse!
Tillsammans med sin fru driver Lennart skogsfeen.se, en nystartad sajt som fungerar som jaktguide.