Världspremiär för Terri 3020B Band Aid+

Datum: 16 oktober 2018

Ny maskin från Terri ska underlätta vid krissituationer

I somras stod Sveriges skogar i brand och släckningsarbetet fördröjdes av omoderna maskiner. Därför har skogsmaskinstillverkaren Terri tagit fram en miljö- och naturvänlig redskapsbärare som ska göra det betydligt enklare vid framtida krissituationer.
– Maskinen klarar av det mesta och fungerar perfekt som en lastbärare i svåra marker, säger Pontus Wallden, säljare på Terri.

Terri har gjort sig känt för att tillverka små och smidiga skogsmaskiner med låg markpåverkan. I samband med sommarens omfattande skogsbränder insåg företaget att produkterna även kan användas inom andra områden.
– Jag var på plats i Ljusdal för att hjälpa till när skogarna brann som värst. Det blev tydligt att de befintliga maskinerna är föråldrade och inte kunde utnyttjas på bästa sätt. Då tänkte jag att vi med några enkla modifieringar kunde använda vår produkt på den här marknaden, säger Pontus Wallden.

Terri 3020B Band Aid+ har en storlek och vikt som gör det möjligt att frakta den på ett vanligt bilsläp för snabb etablering. Maskinen utrustas efter köparens behov och har en stor bredd på användningsområden. Bränder, strömavbrott och leverans av färskvatten är bara några av dem.
– Den här maskinen klarar av det mesta och fungerar perfekt som en lastbärare vid krissituationer i svåra marker.
– Vi kan anpassa maskinen utifrån köparens behov av påbygge och det går att koppla på i princip vilket redskap som helst, säger Pontus Wallden.

Maskinen tar sig fram i alla typer av terräng och boggins uppbyggnad gör att banden alltid har kontakt med underlaget, oavsett mark. I takt med utvecklingen och att nya maskiner tas fram ställs det allt högre krav på miljö- och ergonomitänk.
– Där vet jag att vi är rätt ute. Vi har tillverkat en liten miljömaskin med den senaste tekniken som tar sig fram på många olika marker och samtidigt är skonsam mot naturen. Hytten är både rymlig och bekväm och som förare har du god sikt i alla riktningar, säger Pontus Wallden.

Lanseringen innebär att företaget breddar sitt utbud av maskiner och når nya marknader. I utvecklingsarbetet har Terri fokuserat på att få maskinen enkel och flexibel.
– Det ska inte ta mer än fem minuter innan man ska ha lärt sig att förflytta maskinen. Vid en krissituation är det viktigt att kunna vara snabbt på plats för att exempelvis bekämpa bränder, säger Pontus Wallden.


Pontus Wallden, säljare Terri.

0476-70 97 90 / 070-860 53 72
pontus.wallden@localhost
Bäckgatan 32, 343 22 Älmhult

Hans Johansson, vd Terri.
0476-70 97 91 / 070-557 60 55
hans.johansson@localhost
Bäckgatan 32, 343 22 Älmhult