Terri förstärker med kunskap och erfarenhet – Krister Kvarnström är ny serviceansvarig

Datum: 02 maj 2022

Det är med en rejäl dos erfarenhet i bagaget som Krister Kvarnström har tagit plats i Terris organisation. Sedan den 1 februari är Krister ny serviceansvarig och han kommer in i företaget laddad med idéer och kunskap. Bland annat för att sätta Terris namn på den internationella kartan.

Servicetekniker på Komatsu i Tyskland, servicechef på Rottne Industri och dessutom mycket entreprenadarbeten med hjullastare, grävmaskiner och skogsmaskiner. Bland annat. Det inte Krister Kvarnström vet om skruvande på en större maskin är inte så mycket värt att veta.
Nu tar han sin gedigna kunskapsbank vidare till Älmhult och Terri.
– I stora drag kommer jag, tillsammans med Magnus Hansson, att sköta om service och support, men även utbildningar, leveranser och maskinöverlämningar. Dessutom kommer jag också att jobba mer mot exportmarknaden, där jag tror att Terri har stora möjligheter att slå sig in, säger Krister.
– Kundkontakt är mycket viktigt i den här rollen och att jag och Magnus kan göra den här resan tillsammans är en otrolig styrka såväl för oss som för kunden.

En av anledningarna till att Krister valde Terri är, förutom företagets ljusa framtidsutsikter och kraftfulla maskiner, att Arne Isaksson, finns på plats som sälj- och marknadsansvarig på företaget. Duon arbetade nära tillsammans på Rottne Industri och har, som Krister säger, ”löst problem tillsammans förr”.
– Vi kompletterade varandra bra då och kommer göra det nu också.

Vad kommer du att bidra med?
– Erfarenhet och kunnande. Efter många år i branschen kan jag se problemen och hjälpa till att förklara dem. Det är ett stort plus att ha i ryggsäcken.
– När jag lämnade Rottne började jag köra skogsmaskin, det är viktigt att komma tillbaka till ruta ett ibland och känna fötterna på marken. Men nu ska det bli oerhört givande att arbeta med Terri som har spännande framtid.

Har du redan nu några planerade målsättningar eller planer?
– Terri är relativt nytt för mig, så jag håller på att lära mig helheten, men det kommer. Eftersom det är ett storsatsande företag finns möjligheten att, tillsammans med Magnus, forma och hitta en organisation som underlättar för alla parter. Att dela erfarenheter med Magnus ska bli roligt.

Har intresset för maskiner alltid funnits där?
– Både arbetslivet och fritiden har inneburit mycket entreprenad. Hjullastare, gräv- och skogsmaskiner har alltid lockat mig, att skruva och lära mig hur de fungerar. Hemma har jag grävt om hela tomten, men nu har jag fått grävförbud av sambon. Jag får väl försöka gräva någon annanstans i stället…

Din dialekt avslöjar att du inte är född smålänning?
– Det stämmer, jag kommer ursprungligen från Västerbotten. Efter 17 år i Tyskland flyttade vi till Sverige och Rottne 2017 och alla bitar föll på plats. För mig har Småland det som Västerbotten har; sjöar, natur och berg. Här finns allt som jag behöver för att trivas.

Ålder: 53 år.

Familj: Sambo, två barn och två bonusbarn.

Bor: Norrhult i Småland.

Intressen: ”Fiske, bågskytte och våra hundar. Jag har varit aktiv bågskytt och kom bland annat tolva på tyska mästerskapen. Numera är det mer som en hobby med en bana i källaren. Vi har två golden retrievers som vi tränar nosework med. Det gäller att hålla i gång dem också.”

Skördare eller skotare?
Skördare. Det är mer intressant och omväxlande och så händer det mer i en skördare.

Svamp- eller blåbärsplockning?
Egentligen inget av dem, men ska jag välja blir det blåbär.

Morgon- eller kvällsperson?
Morgon. Det är skönt att starta dagen tidigt och vara förberedd. Gå ut med hundarna i lugn och ro, kaffe och frukost. Då inleds dagen helt utan stress.