Spaden har satts i marken – ny byggs den nya maskinhallen

Datum: 23 augusti 2022

Nu har arbetet med byggandet av vår nya maskinhall startat – och vi är rejält taggade inför det färdiga resultatet!

Torsdagen den 18 augusti sattes spaden, eller rättare sagt skopan, i marken och blev ett tydligt startskott på att projektet äntligen är i gång.

– Det känns fantastiskt trevligt att vi kommer att klara av detta och därmed fortsätta vår tänkta expansion med tillverkandet av Terri 3, säger Hans Johansson som ansvarar för produktutvecklingen på Terri.

Allt ligger i fas enligt tidsplanen och när vårsolen värmer upp den småländska marken igen kommer vår egen och toppmoderna hall stå klar. Helt anpassad för tillverkning av populära Terri 3.

Totalt handlar det om 3 200 kvadratmeter fördelade på monteringshall, reservdelslager, kontor och personalutrymmen.

– Lokalerna innebär ett stort lyft, framför allt logistikmässigt. Det känns väldigt glädjande att våra ägare vill göra den här satsningen, säger Hans Johansson.

Intresset för Terri 3 har, sedan modellen lanserades i april 2021, haft en väldigt stor genomslagskraft. Den ny maskinhallen blir därmed ett fantastiskt lyft i tillverkningsprocessen med möjligheter till produktion i egna lokaler med snabba materialflöden och alla hjälpmedel nära till hands. Dessutom kommer det att satsas på ergonomiskt framtagna monteringsplatser och bra arbetsmiljö.

Att intresset ökar för Terri 3 innebär också att företaget kommer att bli större personalmässigt med upp till 20 nya kollegor. En rekrytering som redan har påbörjats.  

– Vi ser oerhört positivt på marknaden och det här ger oss fina möjligheter att fortsätta växa, både i Sverige och exportmässigt. Smidiga och robusta maskiner för skonsam gallring ligger i tiden, säger Arne Isaksson, sälj- och marknadsansvarig på Terri.