Regelbunden service håller din Terri i trim!

Datum: 14 september 2022

Dagligt underhåll och regelbunden service är A och O. Resultatet blir en skogsmaskin som håller längre och med färre oplanerade stillestånd.
Det vill säga sparade kronor i plånboken.
– Det är ett arbetsfordon som sliter hårt under dagarna. Att hoppa över servicen är ett argument som definitivt inte håller, säger Kristian Truedsson på KT Fordonsteknik, en av Terris servicelämnare i landet.

Strax efter gränsen där Småland lämnar över till Skåne ligger det lilla samhället Vittsjö, som kanske mest är känt för sitt fotbollslag i damallsvenskan.
Här arbetar Kristian som tredje generationen mekaniker i företaget. Skogsmaskiner, entreprenad och lastbilar – det är stora maskiner som rullar in i verkstadshallen eller som besöks med företagets två servicebilar
– Förr i tiden skruvade man på allt, men när jag tog över företaget 2011 styrde jag över till den ”tunga sidan”, säger Kristian.
– Och vi har haft högtryck med arbete under många år. Vi brukar skoja om att vi arbetar i en bransch där ”grejerna någon gång går sönder”, och då är det viktigt med snabb service, kompetens och kunskap.

Samarbetet med Terri startade innan pandemin och sedan dess är KT Fordonsteknik en av tio servicelämnare runt om i landet. I dag har de båda parterna nära kontakt och det är till Vittsjö som Terri levererar maskiner som är inbytta eller som ska få en grundlig genomgång innan de körs vidare till slutkund.
– Terri är väldigt noga med att de ska undersökas ordentligt, inte bara tvättas av och se bra ut när man tittar på dem. Något som jag tror till stor del ligger bakom att intresset för deras maskiner har tagit fart de senaste åren. 
– I år har det nog varit en maskin i veckan och det är bra att de servas när det är dags. Du undviker onödiga stillestånd genom att ha din maskin servad av utbildade tekniker. Det, tillsammans med dagligt underhåll, är själva nyckeln till att den ska hålla längre.

Nya maskiner innebär tekniska innovationer…?
– Personligen anser jag att det ligger i mitt intresse att vara uppdaterad. När en kund kommer med sin maskin gäller det att veta hur det fungerar under skalet. Trots erfarenhet krävs hela tiden ny kunskap och till hösten väntar nya kurser som ska genomföras.

Hur fungerar samarbetet med Terri?
– Klockrent – och roligt! Det är bra personer med snabba, smidiga beslutsvägar utan några långa diskussioner. Här snackar vi samarbete utan lång svängradie.
– Terri siktar uppåt och jag tror starkt på deras sätt att arbeta gentemot sina kunder och med sina maskiner. Det ligger dessutom helt rätt i tiden med en smidig maskin som knappt lämnar avtryck i skogen.