Mässorna gav rätt svar: Stort lyft för mindre skogsmaskiner

Datum: 24 juni 2019

Mässorna gav rätt svar:
Stort lyft för mindre skogsmaskiner

Två mässor, två sålda maskiner och tusentals monterbesökare.
Terris sommar kunde knappast ha fått en bättre start.

– Det är riktigt roligt att gå till jobbet nu för tiden, säger Jahn Edlund, säljare norr.

Det blåser positiva vindar runt fabriken i Älmhult. Maskinerna har fått flera funktionella uppdateringar, försäljningen rullar på och intresset för Terri är större än någonsin. Det märktes inte minst under SkogsElmia och Skogsnolia.
– Det är fantastiskt att se vilken utveckling vi har haft. Vi får så många fina lovord om maskinerna och det märks att mindre skogsmaskiner har fått ett lyft, säger Hans Johansson, vd på Terri.

Solen sken och besökarna strömmade in i monter 528 på SkogsElmia. Här var det dessutom premiärvisning av Terri 34c.1, den nya standardmaskinen som rullar ut från Terrifabriken framöver. Också redskapsbäraren Terri 3020B Band Aid+ fick en hel del uppmärksamhet.
Till sin hjälp hade Terri lånat in Anders Bogren från Anders Naturvård och Daniel Jacobsson från Drängsereds Skogskonsult, som visade upp sina maskiner, en skotare och en skördare.

Så snart mässan var över gick lastbilen norrut mot Skogsnolia, som i år arrangerades på ny mark i Håknäs, utanför Umeå. Och intresset för Terrimaskinerna var stort även där. Tre kanondagar, sammanfattar Jahn Edlund.
– Allt stämde jättebra. Vi hade mycket folk i montern, högre tryck än vad jag hade kunnat föreställa mig och många visade stort intresse för våra maskiner. Framför allt när de fick se dem live.

Två sålda maskiner, en på respektive mässa, ska snart levereras. Sedan finns det ett stort antal potentiella kunder som Terri håller på att diskutera specifikationer med före avtal kan tecknas.
– Det finns mycket att göra och vi sitter i ett underbart läge. Det är riktigt roligt att gå till jobbet nu för tiden, säger Jahn Edlund.