Det här är Terri AWS

Datum: 19 maj 2021

Det här är Terri AWS

Med Terri Automatic Wheel System får maskinen en helautomatisk lösning som säkerställer optimal dragförmåga, oavsett terräng.
– Enkelt förklarat används kraften där den behövs. Innovationen gör oss unika i branschen, säger Hans Johansson.

I den nya maskinen, Terri 3, kommer nyheten Terri AWS som standard. Funktionen är den samma som med en diffspärr, men här behöver du som förare inte koppla på den. Allt sker automatiskt.
– Jämfört med tidigare teknik är Terri AWS mer distinkt och ger mer effekt ut i varje hjul. Vår tidigare maskin var väldigt bra, men när utvecklingen går framåt vill man alltid förbättra. I och med att vi har en ny motor ville vi utnyttja den maximalt. I Terri 3 får föraren en maskin som ger ytterligare förbättringar i dragförmåga och styrka, säger Hans.

Fördelarna med Terri AWS märks främst i brant terräng eller där marken har dålig bärighet.
– Man önskar få en diff utan att skapa energitjuvar i systemet. Enkelt förklarat används kraften där den behövs, helt automatiskt, säger Hans och berättar om den nya Cat-motorn:
– Vi har gått från en motor på 3,4 till 3,6 liter. Det kan tyckas vara lite, men varje steg uppåt ger bättre vridmoment. Det innebär att maskinen orkar ännu mer på lägre varvtal. Det i sin tur ger föraren en bättre bränslekostnad. Att vi dessutom har uppdaterat elsystemet från 12 till 24 volt gör att elektroniken blir mycket stabilare och mindre känslig för strömpeakar.

Kontakta gärna någon av våra säljare för att veta mer om Terri 3 och Terri AWS.