Därför utrustas Terri med Log Max-aggregat

Datum: 26 september 2019

Därför utrustas Terri med Log Max-aggregat

Det var oroligt och spänt när den första Terrimaskinen skulle utrustas med ett Log Max-aggregat. Skulle kranen hålla?
– Vi visste verkligen inte om det skulle fungera, säger Mikael Solén, säljare på Log Max.

Mikael Solén minns tillbaka när Terri kontaktade honom för att höra om ett Log Max-aggregat skulle fungera på maskinerna. Risken var att såväl kran som motor saknade kapacitet för 928:ans styrka och vikt.
– Vi blev tvungna att åka ut och prova på fält. Vi kontaktade en kund som agerade testperson och efter ett tag ringde han mig och var förtvivlad, säger Mikael.
– Han sa att det var ett stort fel, och jag blev jättenervös. ”Jo, problemet är att det inte är mitt aggregat”, sa kunden. Och det bröt isen. Testet gick helt perfekt och sedan dess har det varit fullt ös för oss och Terri.

Kommunikationen företagen emellan fungerar väldigt bra, berättar Mikael. Han tar själv gärna vägen om Älmhult när han är i närheten för att titta så att allt är under kontroll i Terrifabriken.
– För mig är det viktigt att vi har en bra, stöttande relation. Vi vill hjälpa våra kunder till 100 procent. Vi finns där på samma sätt som Terri finns där för sina kunder.

Sedan testet med Log Max-aggregatet är det 928:an som monteras på skördarkranar på Terri, numera även på kombimaskinen.
– Jag träffade en kund som tyckte att det var synd att kombimaskinens kran var svagare. Han ville ha vårt aggregat. Jag kontaktade Terris vd Hans Johansson och frågade om ändringarna som krävdes kunde göras. Det fixade han ganska snabbt, säger Mikael.
– På Terri tar de tag i saker på en gång. Det är det som jag tycker är så underbart med företaget.

Vad ser du, som arbetar i en annan del av skogsbruket, för trender framöver?
– De små maskinerna får ett jäkla lyft. Det märks att skogsägarna är beredda att betala mer för att spara på körskadorna och att de tänker långsiktigt.