Brasab väljer Terri

Datum: 02 september 2021

Brasab om modellvalet:
”Ska man sitta åtta timmar i en hytt ska det vara bekvämt.”

För tio månader sedan köpte Brasab sin första Terrimaskin, en skördare av modell Terri 34C. När de nu behövde en ny skotare var valet självklart. Terri 3. 

Det började med stormen Gudrun 2005. Martin Olsson fick uppdraget av Brasab Skog att röja upp efter förödelsen. Två år senare var han delägare. I dag driver han entreprenörsfirman tillsammans med två andra delägare och har två anställda.
Och det är fullt upp i skogen.
– Ja, det finns att göra, berättar Martin och skrattar.
– Vi är uppbokade minst ett halvår framåt.

Själv varvar han kontorstjänst med verkstadsarbete och att själv köra i skogen.
Regionen de verkar i sträcker sig från Älmhult i Småland och söderut ner mot Skåne. Just nu går man i väntans tider. Under de närmsta dagarna ska nya Terri 3 komma.
– Vi köpte deras skördare Terri 34C för snart ett år sedan eftersom vi behövde en mindre och smidigare maskin. Den har vi varit nöjda med. Därför var det naturligt att välja Terri igen.

Terri 3 är en maskin som kan levereras som skördare, skotare eller kombi. Den går att få såväl hjul- som bandgående.
– Vi har valt en hjulgående skotarmodell, den passar oss bra.

Ni har testkört Terri 3 i närmare 100 timmar. Vad är ditt intryck av maskinen?
– Vi kan se att det skett många uppgraderingar och förbättringar mot tidigare modeller, som exempelvis motor och drivlina. Så det känns väldigt positivt. Sen är vi nöjda med hytten som är rymlig. Jag är själv ganska lång och då känner man direkt om det blir för trångt. Så har jag inte upplevt denna. Det är viktigt. För ska du sitta åtta timmar i en hytt måste du ha det bekvämt.