Terri 3CW

Terri 3CW – vår hjulgående kombi

Effektivisera och förenkla ditt skogsarbete med en Terri 3CW. En perfekt kombimaskin för dig som vill ha ett smidigt kraftpaket som ger omväxling i arbetet.

Två maskiner i en. Med en Terri 3CW får du både en skotare och skördare i samma maskin, vilket sparar dig pengar. Precis som alla Terri-maskiner har kombin unika köregenskaper med smidighet som gör den otroligt enkel att hantera på alla typer av marker. I den uppdaterade versionen av kombin är arbetsmiljön förfinad och går närmast att likna med de större skogsmaskinstillverkarna. Det, tillsammans med den främre boggin, ger dig en enastående arbetsplats. Dessutom har maskinen med sina åtta hjul en oerhört god bärighet och dragkraft som går utmärkt att utrusta med såväl band som kedjor.

Motvikten på 1 800 kg ger en stabilitet utöver det vanliga och smidigheten förstärks tack vare att hjulbasen är variabel och att den bakre banken är skjutbar.

På bara 15 minuter monterar du om maskinen från skördare till skotare och vice versa – perfekt för dig som har behov av båda maskintyperna. Det erkända aggregatet från LogMax är både smidigt och lätt, väl utformat för mindre maskiner, och medför en prestanda i en klass för sig.

Utmärkt komfort med hög markfrigång

Kombin upplevs som utomordentligt stabil tack vare det kraftiga midjelåset. Stor som liten upplever du vår hytt som väl tilltagen, ljus och rymlig.

Motorn, en Cat 3,6 på 55,4 kW, uppfyller givetvis de högt ställda miljökraven. Maskinen har en tankvolym på 100 liter, vilket gör att den klarar av många timmars arbete. Dessutom är den utrustad med ett styr- och hydraulsystem från Danfors som garanterar prestanda och driftsäkerhet i toppklass.

Oavsett terräng möjliggör Terris konstruktion en minimal miljöpåverkan, oavsett om du väljer Terri på band eller hjul. Läs mer om Terri 3 här.

Tekniska data

Motor
CAT 3,6

Effekt
55,4 kW vid 2200 rpm

Vridmoment
318 Nm vid 1400 rpm

Kraftöverföring
Hydrostat, tre hastigheter

Max hastighet
15-18 km/h

Hydraulsystem
Sauer Danfoss

Styrsystem
+1 Sauer Danfoss

Hydraultank
120 l

Hydraulpump
100 l/1000 rpm

Kylsystem
Vätskekyld

Elsystem
24V, generator 100A

Bredd fram
2,05 meter

Bredd bak
2,05 meter

Längd
6-6,7 meter

Höjd med kran
3,10 alt. 3,18 meter

Markfrigång
0,7 meter

Vikt
8300 kg

Kran kombi
Mowi P40 (6,2m)

Lastarea
2,45 m2

Aggregat
LogMax 928

Vikt
407 kg

Fällningsdiameter
42 cm

Hjulmotor
2 st 365cc

Kvistknivar
4 st

Max arbetstryck
210 bar

Sågsvärd
48 cm

Dragkraft
14,9 kN

Matningshastighet
3,1 m/s

Dator
LogMate 510

Ja, det går bra. Du kan välja mellan såväl band som slirskydd. Du hittar alla alternativ här.

Terri Automatic Wheel System (AWS) är en helautomatisk lösning som säkerställer optimal dragförmåga oavsett terräng. Systemet ersätter den klassiska diffspärren och är mer distinkt och ger mer effekt ut i varje hjul jämfört med tidigare teknik. Innovationen är en av 20 nyheter på den nya maskinen Terri 3.

Terris maskiner passar särskilt bra för första- och andragallring samt för körning på känsliga marker.

Terri 3 har 20 nyheter jämfört med sin föregångare. Det är uppdateringar i såväl hytt som i design och under huven. Terri AWS, ett nytt ventilationspaket, starkare motor och ett 24 volts elsystem är några av uppdateringarna. Alla nyheter och innovationer hittar du här.

Terri 3 är den tredje generationens Terrimaskin.
C: combi/kombi
F: forwarder/skotare
H: harvester/skördare
W: wheel/hjul
T: tracks/band

Det innebär således att Terri 3 FW är en hjulgående skotare och att Terri 3 CT är en bandgående kombimaskin.

Terris maskiner tillverkas i den egna fabriken i småländska Älmhult. Terri är en del av Alfingkoncernen, som konstruerar, tillverkar, behandlar och lagerhåller produkter i främst plåt och rör. Det innebär att det alltid är kort tid mellan idé och färdig maskin. Alfing har ungefär 130 anställda och en årsomsättning på drygt 200 miljoner kronor.

Du köper din maskin genom någon av Terris säljare. Tar du kontakt med dem får du hjälp att hitta en lösning som passar just dig när det gäller såväl maskin som utrustning och finansiering.

När du väljer Terri har du stora möjligheter att sätta din egen prägel på maskinen. I vår produktkatalog har vi samlat en mängd tillval som du kan få monterade och installerade, oavsett vilken typ av Terrimaskin du väljer.