Terri 3HT

Det perfekta valet när förutsättningarna talar emot

Prioriterar du framkomlighet, flexibilitet och komfort är skördaren Terri 3HT det perfekta valet för dig. När förutsättningarna är som sämst arbetar maskinen som bäst. Ingen mark är för svår för Terri 3HT.

Maskinen är utrustad med skördarkranen MOWI P40 som är nivellerande med låg kranpelare, vilket ger en förstklassig räckvidd när framkomligheten är tuff.

Med en Terri 3HT finns flera olika utrustningsnivåer beroende på vad du önskar. Som exempel kan nämnas värdeaptering, dataklave och GIS/GPS. Det erkända aggregatet från LogMax är både smidigt och lätt, perfekt utformat för mindre maskiner som medför en prestanda i en klass för sig.

Oavsett terräng möjliggör Terris konstruktion en minimal miljöpåverkan, oavsett om du väljer Terri på band eller hjul. Läs mer om Terri 3 här.

Som kund väljer du – vi har alternativen.

Tekniska data

Motor
CAT 3,6

Effekt
55,4 kW vid 2200 rpm

Vridmoment
318 Nm vid 1400 rpm

Kraftöverföring
Helhydrostat, 2 hastigheter

Max hastighet
ca. 11 km/h

Hydraulsystem
Sauer Danfoss

Styrsystem
+1 Sauer Danfoss

Hydraultank
120 l

Hydraulpump
100 l/1000 rpm

Kylsystem
Vätskekyld

Elsystem
24V, generator 100A

Bredd fram
1,9 meter

Bredd bak
2,2 meter

Längd
5,5 meter

Höjd med kran
2,9 meter

Markfrigång
0,4 meter

Bandbredd
0,49 meter

Vikt
6600 kg

Kran
Mowi P40 (6,2m)

Aggregat
LogMax 928

Vikt
407 kg

Fällningsdiameter
42 cm

Matningsmotor
2 st

Kvistknivar
4 st

Max arbetstryck
210 bar

Sågsvärd
48 cm

Dragkraft
14,9 kN

Matningshastighet
3,1 m/s

Dator
LogMate 510

Terris maskiner passar särskilt bra för första- och andragallring samt för körning på känsliga marker.

Terri 3 har 20 nyheter jämfört med sin föregångare. Det är uppdateringar i såväl hytt som i design och under huven. Terri AWS, ett nytt ventilationspaket, starkare motor och ett 24 volts elsystem är några av uppdateringarna. Alla nyheter och innovationer hittar du här.

Terri 3 är den tredje generationens Terrimaskin.
C: combi/kombi
F: forwarder/skotare
H: harvester/skördare
W: wheel/hjul
T: tracks/band

Det innebär således att Terri 3 FW är en hjulgående skotare och att Terri 3 CT är en bandgående kombimaskin.

Terris maskiner tillverkas i den egna fabriken i småländska Älmhult. Terri är en del av Alfingkoncernen, som konstruerar, tillverkar, behandlar och lagerhåller produkter i främst plåt och rör. Det innebär att det alltid är kort tid mellan idé och färdig maskin. Alfing har ungefär 130 anställda och en årsomsättning på drygt 200 miljoner kronor.

Du köper din maskin genom någon av Terris säljare. Tar du kontakt med dem får du hjälp att hitta en lösning som passar just dig när det gäller såväl maskin som utrustning och finansiering.

När du väljer Terri har du stora möjligheter att sätta din egen prägel på maskinen. I vår produktkatalog har vi samlat en mängd tillval som du kan få monterade och installerade, oavsett vilken typ av Terrimaskin du väljer.