Terri skotare i skogen

Terri 34c.1 F 8wd

EN SKOTARE FÖR KRÄVANDE TERRÄNG

Terri 34c.1 F 8wd är i stort sett ostoppbar. Den räds inte för något underlag och tar sig smidigt fram på ytor som få andra maskiner klarar av. Den gör det tack vare ett lågt marktryck vilket innebär att den är perfekt för arbeten även på de mest känsliga markerna.

Precis som alla Terri-maskiner är skotaren smidig och lättmanövrerad. Vi vet att det underlättar arbetet avsevärt. Oavsett underlag kan du vara säker på ett bra slutresultat. Skulle det behövas ytterligare bärighet eller dragkraft går det självklart att banda hjulen. Dessutom förstärks smidigheten betydligt tack vare variabel hjulbas och att den bakre banken är skjutbar.

Våra skotare stöps inte i samma form. Det är dina arbetsbehov som styr hur den färdiga maskinen ska se ut. Kranen väljer du naturligtvis efter hur just din arbetsvardag ser ut och du har ett flertal olika längder och typer att välja mellan.

Som förare är det väldigt viktigt att ha en tydlig överblick för att kunna se vad som händer utanför hytten. Det har vi tagit fasta på och konstruerat en hytt med garanterat bra sikt åt alla håll.

Som förare kan du räkna med hyttkomfort som heter duga. Med förfinad arbetsmiljö, som går att likna vid de större skogsmaskinerna, är reglage, paletter med joystick och övrig utrustning anpassade för att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. På köpet får du en främre boggi som minimerar stötar och slag i hytten och som därmed bidrar till en mycket bra förarkomfort.

Utmärkt komfortmed hög markfrigång

Markfrigången på 0,7 meter gör framkomligheten i skogen makalöst bra. Dessutom är maskinen utrustad med förvaring i världsklass och har ett utökat tillbehörspaket.

Tack vare det kraftiga midjelåset upplevs maskinen väldigt stabil på samtliga underlag. Hytten är anpassad efter alla, stor som liten, och upplevs som väl tilltagen, ljus och rymlig, med flera förfinade detaljer. Den nya .1-versionen har dessutom ett breddat tillbehörspaket som ger dig ännu mer komfort. Med maskinen ges du även möjlighet att teckna Terri CARE.1 – ett serviceavtal framtaget exklusivt för Terri 34c.1-serien.

Den starka motorn, en Cat C3.4B på 55 kW, uppfyller självklart de högt ställda miljökraven och med en rejäl tankvolym på 75 liter kan du räkna med flera timmars arbete innan det är dags för påfyllning.

Dessutom är motorn utrustad med ett styr- och hydraulsystem från Dannfors, en garanti för prestanda och driftsäkerhet i absoluta toppklass.

Terri 34c 8wd skotare

Maskinen på bilden är en Terri 34c 8wd Skotare. Bild på den uppdaterade maskinen kommer inom kort.

Terri 34c.1 F 8wd- Tekniska data

Motor:CAT C3.4B
Effekt:55,4 kW vid 2200 rpm
Vridmoment:318 Nm vid 1400 rpm
Kraftöverföring:Helhydrostat, tre hastigheter
Max hastighet:15-18 km/h
Hydralsystem:Sauer Dannfoss
Styrsystem:+1 Sauer Dannfoss
Hydraultank:120 l
Hydraulpump100 l/1000 rpm
Kylsystem:Vätskekyld
Elsystem:12V, generator 120 A
Bredd fram:2,05 meter
Bredd bak:2,05 meter
Höjd: 3,15 meter
Totallängd:6-6,7 meter
Markfrigång:0,7 meter
Hjul dim fram:500/50-17
Hjul dim bak:500/50-17
Vikt:från 6100 kg
Kran:Mowi P30 (5,7m)
Mowi P30 T (6,7m)
Mowi P40 (6,2m)
Mowi P40 T (7,5m)
Cranab FC 45 (6,1m)
Lastarea:2,45 m2