Bildgalleri

2015-03-20

Torsdagen den 12/3 bjöd Terri in sina kunder som kör Terri 34 kombi för att de skulle få en uppfräschning av sina kunskaper kring Motomitdatorn och Keto Forst aggregatet i första hand. Vi talade en hel del om maskinen i övrigt också men huvudtemat var kring skördningen. Det blev bra uppslutning och vi lockade deltagare från Skellefteå i norr till Vittsjö och Markaryd i söder. Det blev också ett bra tillfälle för oss att få visa hur den renodlade skördaren ser ut och beter sig. Alla hade inte sett den tidigare. Den rönte också ett stort intresse eftersom det var skördning som var i fokus. Vi började i 09,00 tiden och höll på till 18,00 c:a en del lite längre. Det diskuterades allt mellan dragbalken i fronten till bakre banken. Alla hade något att tillföra och att ta till sig. Det blev en givande dag var utlåtandet från deltagarna.
Nu blir det ännu roligare att köra Terri, sa en av deltagarna efteråt.

2014-10-01

Den 1/10 var vi i Byske där vi hade en skogsdag tillsammans med SCA. De höll med ett område som låg nära samhället och var lätt att hitta. Dit hittade säkert ett sjuttiotal besökare. Det är inte lätt att förutse hur många som kan tänkas komma en sån här dag. SCA som bjöd på kaffe och korv med bröd fick åka in till Byske för att köpa mer korv. Nu var det inte bara korvarna som lockade utan det kom besökare som är riktigt intresserade av våra maskiner under dessa dagar. En del av dom är gamla bekanta och en del är nya bekanskaper för oss. Vi fick riktigt trevliga dagar.
Ett stort tack till alla besökare där och ett stort tack till SCA för deras engagemang och till Lars Lindström som körde sin Terri 34 som skördare och gjorde en fin gallring i ungskogen.

Mycket tack till alla, vi kommer tillbaka.

Gunnar och Jahn
Terri

2014-09-30

Den 30/9 hade vi skogsdag på Balåsvallen utanför Rätansbyn i Jämtland tillsammans med Leif Karlsson från Ullared som har skog där och Kjell-Åke Andersson, Vågan Skog, från Hackås. Leif körde med sin Terri 34 och skördade och Kjell-Åke skotade med sin 3020. Vi hade vackert väder och lyckades locka c:a 20-25 besökare.

Ett stort tack till alla besökare som visade intresse för våra produkter och till Leif och Kjell-Åke som hjälpte oss. Kjell-Åke stod för kaffekokning över öppen eld, han bjöd även på kolbullar med lingonsylt. Det smakade verkligen fint.

2014-06-09

Vi tackar alla besökare och intresserade vid vår monter på Skogsmaskindagarna i Karlskoga.

2013-03-19

Under första veckan i mars var vi ute på ett par visningsdagar i de Norrländska skogarna. Onsdag den 6/3 var vi utanför Bastuträsk med Holmen. Vi fick träffa några av Holmens virkesköpare och ett par av deras entreprenörer. Vi träffade också en del skogsägare.

Det kom ca 35 besökare som såg en Terri 34 skota virke efter en ny Sampo 1046. Det blev som vanligt många trevliga diskussioner om hur det kan se ut i skogen och hur det skall se ut. När vi är ute och träffar folk så är de flesta överens med oss och tycker att så här skall det se ut. Den här kretsen blir större och större. Fler och fler vill att det används mer ”små maskiner” i skogsbruket. Man menar att nu finns det fungerande maskiner i rätt storlek.

Det här var första gången som vi visade Terri 34 häruppe och den imponerade på de flesta som såg den. Holmen bjöd på korv med bröd och kaffe med dopp.

På torsdagen gick turnen vidare till Boden och där var Billerudkorsnäs visningsarrangör. Vår kontakt där var Jörgen Lindqvist. Han har själv väntat länge på att få se den nya Terrin han också. Han blev inte besviken. Vi körde även nu efter Samposkördaren. Det blev en liten visningsruta som visade stickvägslös gallring. Under de här dagarna visade vi maskinen som skotare men eftersom maskinen som vi visade upp är en kombimaskin så hade vi även Keto Forst-aggregatet med oss för visning. Lars Lindström som äger maskinen, som också körde, fick dela ut sitt telefonnummer till flera som vill åka ner till honom i Byske för att se när han gallrar i sin egen skog.
Det kom ca 35-40 besökare den här dagen förutom Billerudkorsnäs eget folk och de flesta av dem var skogsägare. De flesta av dem vill nu se att Billerudkorsnäs lyckas få några entreprenörer som skaffar sig de här maskinerna för att kunna sköta deras skogar som de vill.
Billerudkorsnäs bjöd på hamburgare med bröd och kaffe med dopp.

För Er som inte fick Era frågor besvarade eller inte kunde komma någon av de här dagarna kontakta mig, Jahn Edlund, så skall jag försöka ge Er svar på Era frågor och vi kommer att visa Terri 34 uppe i de här delarna av landet igen det är bara en tidsfråga.

Tack för ett mycket trevligt bemötande.

2012-11-05

Den 31/10-12 var vi (Hans Johansson och Jahn Edlund) ute på en demodag med en liten grupp Terri-intressenter. Några hade sett och kört Terri tidigare andra var det helt nytt för. De förutsättningarna är rätt bra när man går ut i skogen för en visning. Det kommer så mycket trevliga synpunkter både på maskiner och på den skogliga biten. Efter att ha sett lite av vad en Terri kan åstadkomma är det gott med lite nykokt kaffe.

Om Ni är intresserade av att delta på en visning i en liten grupp hör av Er till Jahn Edlund för mer info om aktuella tider och platser. Vi har planer på visningar av Terri 34 i Byske, Strömsund, Örebro och Älmhult före Jul. Vi skall också ha visning på Terri 3020 i Jämtland före Jul om det går som vi tänkt.

Sedan kommer vi att börja om i slutet på januari igen med visningar där det finns intresserade som vill komma och se och kanske provköra. Vi kommer naturligtvis att vara med på ELMIA WOOD under 2013. Så om inte förr så syns vi då.

2012-08-31

Ett stort tack till alla våra besökare på Mellanskogsmässan!

Det var trevligt att få träffa Er. En del bekanta sedan tidigare och en del nya. Vår monter blev välbesökt och emellanåt hann vi inte med alla på det sätt som vi skulle ha velat. Det är roligt att så många kommer in och pratar Terri med oss och ser så mycket möjligheter med våra maskiner.

Vi hade två maskiner med oss på mässan en 34:a och en 3020, det var mycket intresse kring de båda. Med det ”miljötänk” som nu ligger i tiden så ser många våra maskiner som det enda tänkbara alternativet på våtmarkerna.

En mässa är ändå bara ett ställe att visa upp maskinen inte vad den kan uträtta eller hur det ser ut i verkligheten i naturen där den arbetat. Det måste man se ute på fältet när de gör sina jobb. Som vi berättade för en del av Er så arrangerar vi visningsdagar på olika håll i landet. Dels med vår egen demomaskin och dels tillsammans med entreprenörer som kör med Terri dagligen. Då kan man se helheten kring arbetet.
För Er som är intresserade vill vi rekommendera att Ni kontaktar Jahn Edlund för mer information om maskinerna och möjligheterna att se och provköra en maskin på någon visningsdag i Er närhet.

Vi tyckte Mellanskog gjort ert bra arbete med mässan. Den var väl arrangerad med bra grupperingar av olika maskiner i närheten av varandra. Vi tyckte den passade oss väl. Men för oss utställare är det ändå NI besökare som gör den värd att delta på. Tack för att NI kom.

Vi som var där i Terrimontern var: Jahn Edlund, Jonny Schön och Mikael Bohm.

2012-05-29

Terri 3020 skotare på myrmark

2011-03-28

Terri 34 som skördare

2011-03-15

Terri som skotare